Een griepvaccin wordt aangeraden voor de volgende risicogroepen.

Zwangere vrouwen vanaf het tweede trimester van hun zwangerschap.Iedereen die ouder is dan 65 jaar.Alle mensen vanaf de leeftijd van 6 maanden met een chronische ziekte zoals diabetes, hart, longen, lever, nieren of zenuw- en spierletsels, ook mensen die een verminderde weerstand hebben door een andere ziekte of door een behandeling.Alle personen die in de gezondheidssector werkenAlle mensen die samenwonen met de risicopersonen of die zorgen voor kinderen jonger dan 6 maanden.
Vaccinaties

Hieronder vind je het vaccinatieschema voor alle personen die zijn voorzien vanaf 8 weken oud.

Deze kunnen worden toegediend door de huisarts.Ook op volwassen leeftijd blijven bepaalde vaccinaties aanbevolen

Ben je zwanger, laat je dan vaccineren tegen kinkhoest en griep. Deze beschermen niet alleen jezelf maar ook de baby.


Vaccineren tegen de griep

Voor wie is vaccinatie tegen griep belangrijk?

Het is aangeraden om je te laten inenten tegen de griep aan iedereen die ouder is dan 65 jaar, patiënten met diabetes of een andere chronische ziekte van bijvoorbeeld hart, longen (ernstig astma of COPD), lever, nieren of spieren, zwangere vrouwen, personen werkzaam in de gezondheidssector en vanaf de leeftijd van 50 jaar..

Bespreek dit zeker met je huisarts.

Wanneer laat ik me het best vaccineren?

Tussen midden oktober en midden november. Het vaccin beschermt pas na twee weken en is maar goed voor één winterperiode. Elk jaar moet je dus opnieuw een griepvaccin krijgen.


Reisvaccinaties

Naargelang de bestemming dienen er sommige vaccinaties toegediend te worden. Je kan deze online raadplegen per land op de website van het Tropisch Instituut. -  www.itg.be/N/reisgeneeskunde

                                                                            of op www.travelvaccines.be.

Het verdient de voorkeur om ten minste zes maanden voor uw vertrek een afspraak te maken met uw arts. Op dit moment kan er worden nagegaan of uw vaccins nog voldoende werkzaam zijn en indien nodig kunnen er nieuwe vaccins toegediend worden.