De coronacrisis heeft enige veranderingen in onze praktijk teweeg gebracht. Vanaf 1 juli 2020 zal Anne niet langer werkzaam zijn in de praktijk. We bedanken haar voor de samenwerking en wensen haar veel succes met haar nieuwe uitdaging!

Op 31/08/2020 beëindigt dr Roobaert haar opleiding huisartsgeneeskunde. Vanaf 1 september 2020 zal dr Roobaert ons team vervoegen als vaste huisarts! 

Beste patiënten

Wij proberen te zorgen voor kwaliteitsvolle en permanente zorg voor onze patiënten. Dit noodzaakt de beslissing om enkel nieuwe patiënten aan te nemen zonder een huisarts in de buurt (Galmaarden, Tollembeek, Vollezele, Herne, Herfelingen, Sint Pieters Kapelle, Oetingen en Bever). Dit betekent dat indien u een GMD hebt bij een andere werkende arts in de buurt wij u vragen deze arts te consulteren indien u geneeskundige zorgen nodig hebt.

Daarnaast vragen wij ook om begrip op te brengen wanneer u niet onmiddellijk kan geholpen worden door de dokter van uw keuze. Indien praktisch mogelijk zal u steeds de arts van uw keuze kunnen raadplegen. Wij werken als team met hetzelfde elektronische dossier. Door het dagelijks overleg die de basis van onze samenwerking vormt, kunnen wij zorgen voor een continuïteit in onze zorgverlening.

Wij hopen alvast op uw vertrouwen in elk van ons en danken u voor uw begrip.


Dr Van Parys, Dr Vergauwen en Dr Roobaert
Huisarts in opleiding (haio)


Als jonge, pas afgestuurde huisarts beginnen werken is een grote stap.
Er wordt immers heel wat van je verwacht.

Huisartsgeneeskunde is een vak apart, en waar kan je dit beter leren dan in een huisartsenpraktijk.

Daarom verwelkomen we vanaf 01 september 2018 een afgestudeerde arts, Dr. Roobaert Annabelle, gedurende 2 jaar als huisarts in opleiding (haio).

Zij wordt ingeschakeld in alle aspecten van het huisartsenwerk: eigen spreekuur, huisbezoeken en wachtdiensten. Dagelijks is er overleg en verslaggeving, wekelijks bespreken we uitgebreid de problemen zodat we allen, elk van u zo goed mogelijk kennen en kunnen helpen.

Leren betekent een proces doormaken van kijken (observeren), zelf doen onder begeleiding (supervisie) tot volledig zelfstandig werken. Dit brengt met zich mee dat we af en toe samen raadpleging of huisbezoek doen, met elkaar mee-kijken en mee-werken.

Ook zal deze samenwerking voor u leiden tot een betere bereikbaarheid van een arts op de praktijk.

U heeft steeds de keuze bij wie u terecht komt.
Omdat we het werk wat verdelen, zal dat soms niet meteen kunnen.
Indien echt dringend, zal u zo snel mogelijk door één van ons geholpen worden.

Indien u hierover nog vragen zou hebben, kan u steeds bij één van ons terecht.

Dr.Vergauwen

Dr. Van Parys


“ Beste patiënten,

Vanaf 3 september 2018 start ik als huisarts in opleiding (HAIO) in de praktijk.

Ik studeerde in juni 2018 af als basisarts aan de KU Leuven. Voor mijn verdere opleiding tot huisarts, dien ik nog 2 jaar als huisarts in opleiding in een erkende opleidingspraktijk te werken. Ik mag hierbij zelfstandig consultaties en huisbezoeken uitvoeren, maar kan steeds dokter Vergauwen of dokter Van Parys raadplegen bij vragen of problemen. Bovendien zal ik dagelijks met één van hen overleggen, zodat ook zij van uw medische situatie op de hoogte blijven.

Ik kijk er alvast naar uit u te ontmoeten.

Annabelle Roobaert